Rum Merkez Bankası Başkanı Hristalla Yorgacis’in sözleşmesinde, önceki başkanların sözleşmesinin aksine, birinci derece aile mensuplarıyla doğrudan ya da dolaylı olarak iş yapma yolunu kapayan bir maddenin bulunmadığının fark edilmesinin ardından Rum Başkanlığında konuyla ilgili araştırma başlatılacağı haber verildi.

Bu arada Yorgacis ile Başkanlık arasındaki yüksek tonların düşürülmesi çabasına gidildiği de belirtildi.

Fileleftheros gazetesi manşetten verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in hem aile mensuplarıyla iş yapılması ve hem de gelir artırımı konusunda sözleşmede ilgili değişikliklerin nasıl yapıldığı ve neden tartışılmadan onaylandığıyla ilgili Başkanlıkta araştırma yapılmasını istediğini yazdı.

Gazete bu arada Rum Hükümetinin yüksek tonları düşürme çabası içerisinde girdiğini belirterek, Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in Yorgacis ile yaptığı görüşmenin ardından, Yorgacis ile olan etkili kurumsal işbirliğinin bozulmasını istemediğini söylediğini aktardı.

Habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis de aynı frekansta konuşarak, Hükümet ile Merkez Bankası arasında çatışma olduğunun gösterilmesinin doğru olmadığını belirtti.

Öte yandan Alithia gazetesine göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu sözleşmeyle ilgili yaşananlara tepki göstererek, “Bu tür olaylar ülkemizin yurtdışındaki güvenilirliğini yaralıyor. Uluslararası alanda rezil oluyoruz” dedi.