DİSİ Başkanı Averof Neofitu, şahsının ve Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in Cumartesi günkü genç bilim adamları toplantısındaki konuşmalarını “Yunanistan’la, Yunanistan Başbakanı Çipras’la alay etme ve Yunan halkının demokratik tercihlerini erozyona uğratma” diye niteleyen AKEL’e “Helen Ruhlular Kulübü’ne hoş geldiniz” dedi.

Fileleftheros “DİSİ ve AKEL Yunanistan’ın Kara Kaşı-Kara Gözü İçin Kavga Ediyor... Averof Sol’u Yunan Ruhlular Kulübü’ne Hoş Geldiniz Dedi” başlıklı haberinde Rum hükümet kanadının Güney Kıbrıs’ın memorandum süreci ile Yunanistan’ın memorandum süreci arasında devam ettiği kıyaslamanın Rum tarafında sinirleri gerdiğini yazdı.

Habere göre AKEL’in, Yunanistan’a ve Başbakan Aleksis Çipras’a destek nitelikli açıklaması üzerine DİSİ Başkanı “AKEL’in önceki günkü açıklamasında olumlu bir nokta görüyorum. Kendilerine ‘Helen Ruhlular Kulübü’ne hoş geldiniz diyorum. Kıbrıs’ın siyaset dünyasının tamamının, ezeli mücadelelerimizin yegâne ve özverili destekçisinin Yunanistan olduğunu, olmaya devam ettiğini hissetmesini önemli buluyorum” dedi.

Memorandum konusunda Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında kıyaslama yapmaya devam eden Nofitu “Yunanistan, istisnasız bütün hükümetlerinin yaptığı ‘gerilemeler’ yüzünden üçüncü bir memoranduma imza attı. Kıbrıs ise gerileme olmadan memorandumdan çıkışa yönelmeyi başardı” dedi.

Alithia da Neofitu’nun dünkü açıklamasını okurlarına “Yunanistan’a Sevgi Başka, Kıbrıs Ekonomisi Başka... Yunanistan’a Özverili Sevgi Bir Şey, Kıbrıs’ın Krizden Çıkma Çabaları Başka... DİSİ Başkanı AKEL’i Helen Ruhlular Kulübünde Karşıladı” başlığıyla aktardı.