Fileleftheros gazetesi diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ve Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü’nün bir araya geleceğini yazdı.

Gazete, üç ülkenin, bölgedeki gelişmelere ilişkin durum değerlendirmesinin yanı sıra enerji ve deniz bölgeleri konusundaki işbirliğinin pekiştirilmesi amacıyla daha ileri adımları da ele alacağını belirtti.

Habere göre, üçlü görüşmede ayrıca üç ülke arasındaki başka konulardaki işbirliği ve geniş bölgedeki sorunların da ele alınması bekleniyor.

ANASTASİADİS PAZAR GÜNÜ NEW YORK’TA

Gazete, aynı haberde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM Genel Kurul çalışmaları için Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ve Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ile birlikte gideceği New York’a pazar günü varmasının beklendiğini yazdı.

BM Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde mevkidaşları ve yabancı heyetlerle bir dizi görüşme gerçekleştirecek Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis, Dışişleri Bakanı Kasulidis ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un ayrıca ABD Başkanı Barack Obama ve eşinin vereceği resepsiyona ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un vereceği yemeklere katılacak.

Habere göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, gelecek Pazartesi günü Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile bir araya gelerek, Kıbrıs sorunundaki müzakere sürecinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile yapacakları ayrı ayrı görüşmelerde atılacak adımları ele alacak.

Anastasiadis, 26 Eylül’de BM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapacak.

Gazete, yine diplomatik kaynaklara dayanarak, Anastasiadis’in, Türk uzlaşmazlığının kırılması için New York’ta Pazar günü bir araya gelmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’den Amerikan desteği talep edeceğini yazdı.