Fileleftheros gazetesi “Yüzde 30’u Ara Bölgede Olan Eve Geri Dönüş… Devlet Birimleri Sonunda İşbirliği Yapıyor” başlık ve spotlarıyla verdiği haberinde, evin sahibi Nikolau’nun yaz dönemi öncesinde (gazeteye), BM’nin kendisine evini tamir etmesine ve eve ara bölgede bulunan ön kapıdan girmesine izin verirken, Rum Yönetiminin yetkili birimlerinin (ordu, polis vb.) sorumluluk almak istemedikleri için mülküne geri dönmesi için “yeşil ışık” yakmadığı şikayetinde bulunduğunu hatırlattı.

Habere göre, konunun kamuoyunun bilgisine gelmesinin ardından, sorunun çözülmesi için birkaç gün önce söz konusu noktada tüm müdahil birimlerin katılımıyla Nikolau’nun da hazır bulunduğu bir toplantı yapılmasına karar verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ay Demet Belediye Başkanı Kostas Petru’nun, yetkili birimin üstlendiği bazı altyapı çalışmalarının yapılması şartıyla, tüm birimlerin, mülk sahibinin evine ön kapıdan girip çıkmasına rıza gösterdiğini ifade etti.

Petru, bu gelişmenin ardından geriye kalan tek unsurun, mülk sahibinin belediyeye plan sunması ve bu onaylandıktan sonra tamirat çalışmalarının başlaması olduğunu da söyledi.