Simerini “Noble Tesislerinde Hareketlilik” başlıklı haberinde son zamanlarda Noble Energy’nin Güney Kıbrıs’taki tesislerinde yoğun bir hareketlilik yaşandığını ve ay sonuna kadar Larnaka Limanı’ndaki çalışmalarından bazılarına son vereceği bilgisi bulunduğunu yazdı.

Noble Energy’nin iki önemli personeli olan “Drilling Manager” (sondaj müdürü) ve “Logistics Manager” (lojistik müdürü) Güney Kıbrıs’ı terk edip şirketin faaliyet gösterdiği başka ülkelere gittiğini belirten gazete Lefkoşa’nın Rum kesimindeki ofisinden de 4 personel çıkardığını aktardı.

Simerini ABD’nin Teksas Eyaleti-Huston kentindeki merkez ofisiyle temasa geçerek bu hareketliliği sorduğu Noble Energy’nin “bütün bu hareketlilik projelerimizle ilgili. İşten çıkarmalar da son dönemde petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle şirketimizin dünya çapındaki kadrolarında uyguladığı strateji çerçevesinde” yanıtını aldı.

Gazete Noble Energy şirketinin, Limasol Limanı’ndaki tesislerini terk etme planı bulunmadığını, bunları gelecekteki faaliyetlerinde kullanmak niyetinde olduğunu söyleyerek, gerek son zamanlarda yaşanan hareketliliğin gerek bir süre önce dile getirilen Güney’den ayrılacağı söyleminin yarattığı izlenimi dağıtmaya çalıştığını kaydetti.

Haberde 12’nci parseldeki “Afrodit” yatağının yüzde 70 denetimine sahip olan Noble Energy’nin iki ay önce de yatağı “ticari” ilan ettiği hatırlatıldı. Şu anda şirketin Rum Enerji Bakanlığı’yla, geliştirme planını istişare etmekte olduğuna da vurgu yapıldı.