Kısa adı DEFA olan Rum Devlet Doğal Gaz İşletmesi’nin, Güney Kıbrıs’ın gelecekte “Afrodit” yatağından doğal gaz temin etmesine ilişkin olası anlaşma parametrelerinin belirlenmesi amacıyla, Noble-Delek ile müzakerelere başlanması konusunda yeşil ışık aldığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Noble İle Müzakereler İçin Yeşil Işık-Afrodit’ten Doğal Gaz Temin Edilmesine İlişkin Anlaşma Belirleniyor” başlıklı haberinde, DEFA’nın, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’ten, Noble-Delek ile direkt müzakerelere başlanması için yeşil ışık aldığını yazdı.

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, DEFA’ya gerekli talimatları ve onayları verdiğini yazan gazete Hükümet’in, aldığı hukuki görüş ayrıca Avrupa Birliği’nin yürürlükteki tüzükleri ve yasa temelinde, başka süreçler olmaksızın, doğrudan müzakereleri ileriye götürmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Gazete bazı bilgilere dayanarak, müzakerelerin hemen başlayacağını, müzakerelerin çok büyük bir zaman alacağının söz konusu olmasıyla birlikte, DEFA ve Noble’ın da isteğinin bu yönde olduğunu yazdı.