Barış Harekâtı sırasında Yunanistan’dan havalanan ve iletişimsizlik nedeniyle Türk uçağı sanılarak, Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) tarafından vurulması sonucu düşen “Noratlas” nakliye uçağı içerisindeki 16 komandonun kalıntılarının, dün düzenlenen askeri törenle ailelerine teslim edildiği bildirildi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Yunan Askeri Mezarlığı’nda düzenlenen törende Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Yunan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos’un, devlet erkânının ve komandoların ailelerinin katıldığını yazdı.

Habere göre törende konuşma yapan Anastasiadis, komandoların ailelerinden “trajik hata” nedeniyle özür dileyerek söze başlarken, devleti de sorumlu tuttuğu bu hatanın ve akabinde izlenen sürecin, ailelere büyük acı yaşattığını söyledi.

Gazete, Kammenos’un da konuşmasında ailelerden özür dilediğini ve Helenizm için canlarını veren komandolara saygı ve minnet duyduğunu dile getirdiğini yazdı.

Kammenos, konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinerek, ortak hedefin “Türk işgalinin sona erdirilmesi ve adanın, karşılıklı kabul edilebilir, adil ve kalıcı bir çözüm temelinde yeniden birleşmesi” olduğunu belirtti.

cna_ff2b059d142bb476fafb0b48a0e45dae7.jpg

cna_fbb72577253f54c628652d6542a214829.jpg