1974 Barış Harekatı sırasında Yunanistan’dan kalkan ve Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) tarafından yanlışlıkla vurularak, düştüğü yere gömülen NORATLAS tipi nakliye uçağının ortaya çıkarılması için Yunan Askeri Mezarlığı’nda yürütülen kazı çalışmalarında her gün yeni kalıntılara rastlandığı haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, kazılarda nihai aşamaya girildiğini ve önümüzdeki hafta sonuna kadar kemiklerin bulunması için yapılan çalışmaların tamamlanmasının beklendiğini yazdı.

Son haftalarda ekibin her gün onlarca kemik bulduğunu kaydeden gazete, uçağın dışında az, içinde ise birçok kemik saptandığını aktardı.

Kemiklerden bazılarının parçalanmış, bazılarınınsa durumunun kötü olduğunu belirten gazete, kişi sayısıyla ilgili bir sonuca varmak için erken olduğunu yazdı.

Gazete, kemik kalıntılarının tümünün bulunmasının ardından çalışmaların süreceğini belirterek, patlamamış mühimmatın gömülü olduğu düşünülen bir başka noktanın daha kazılacağını belirtti.

YUNAN BÜYÜKELÇİ KAZI ALANINI GEZDİ

Habere göre, Yunanistan’ın Güney Kıbrıs Büyükelçisi İlias Fotopulos, dün Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu eşliğinde Noratlas kazılarının yapıldığı alanı gezdi.

Fotopulos, konuyla ilgili açıklamasında, kendisini bilgiler veren Fotiu’ya ve kazı kararı alan Rum Yönetimi’ne teşekkür etti.