1974 Barış Harekatı sırasında Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) tarafından yanlışlıkla vurulan ve düştüğü yere gömülen NORATLAS tipi nakliye uçağıyla ilgili kazılarda kalıntılarına ulaşılamayan 4 komandonun arandığı haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, uçakta 4 mürettebat, 28 komando olmak üzere toplam 32 kişinin uçtuğunu belirterek, bir komanda hariç uçaktakilerin tümümün hayatını kaybettiğini yazdı.

Gazete, Noratlas kazılarında 15 komandoya ait olduğu düşünülen kalıtlara rastlandığını, 12 kişinin kalıntılarına da Lakatamya’daki askeri mezarlıkta ulaşıldığını belirtti.

Komando olduğu düşünülen geriye kalan 4 kişinin bir yerlerde gömülü olduğuna dair bilginin olmadığını belirten gazete, araştırmalarda iki yöne odaklanılacağını yazdı.

Kalıntıların Yunan ailelerine teslim edilenler arasında olabilme ihtimalinin olduğunu kaydeden gazete, bu çerçevede Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu’nun kemik kalıntılarının yeniden adaya getirilmesi için Atina’ya gideceğini belirtti.

Gazete, bir diğer olasılığın da, kalıntıların, üzerlerine kimyasal madde dökülmüş kemikler arasında bulunabileceği yönünde olduğunu kaydetti.

Habere göre bu kategorideki kemiklere Rum Nöroloji ve Genetik Enstitüsü’nde pilot bir uygulama yapılıyor.