Barış Harekatı sırasında  22 Temmuz 1974’te Yunanistan’dan havalanan ve iletişimsizlik nedeniyle Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) vurulan NORATLAS tipi nakliye uçağı içerisinde yer alan komandoların bulunması için, Yunan Askeri Mezarlığı bölgesinde başlayan kazı çalışmaları çerçevesinde uçağın metal bir parçasının bulunduğu belirtildi.

Politis gazetesi, Noratlas uçağının tespit edilmesi için 27 Temmuz’da başlayan kazı çalışmaları çerçevesinde uçağa ait bir  parçaya ulaşıldığını yazdı.

Gazete, söz konusu parçanın bulunmasıyla, uçağın enkazının uçak içerisine yer alan komandolar anısına yaptırılan anıtın altında olduğu göstergelerinin güçlendiğini belirtti.

Kazı çalışmaları çerçevesinde, ekiplerin, ilk önce uçağın üzerinin örtüldüğü toprak yığınının kaldırılması için çalıştığını belirten gazete, dünkü çalışmalar çerçevesinde, 50 cm’den küçük metal bir parçanın tespit edildiğini yazdı.

Gazete, iyi haber alan kaynaklara dayanarak, dünkü çalışmalar sırasında gerek metal parçaları, gerekse patlayıcılar için özel detektörlerin de kullanıldığını belirtti.