Fileleftheros gazetesine göre, Güney Kıbrıs’a resmi ziyarette bulunan Rahimpour, Rum Haber Ajansı’na konuştu.

Habere göre, Rahimpour ziyaretinin hedeflerinden birinin Kıbrıs sorununun çözülmesi yönünde gösterilen çabalara katkı koymak olduğunu söyledi.

İran nükleer programıyla ilgili uluslararası anlaşmanın diyalog ve iyi niyetle imkansızın mümkün olabileceğini gösterdiğini belirten Rahimpour, bunun Kıbrıs sorununun çözümü için kılavuz olabileceğini vurguladı.

Güney Kıbrıs ile İran arasındaki ilişkileri yorumlamaya çağrılan Rahimpour, ilişiklerin her zaman olumlu bir eğilimin olduğunu ifade etti

Güney Kıbrıs da dahil çeşitli ülkelerin, İran halkına karşı uygulanan haksız ve baskıcı yaptırımlar nedeniyle İran’la ticari ilişkilerini sınırlandırmaları için baskı altında kaldığına işaret eden Rahimpour, buna rağmen iki tarafın, karşılıklı anlayış ve ortak ilgi alanlarından ötürü ilişkilerini iyi bir düzeyde tuttuğunu belirtti.

Bunun sonucu olarak geçen yıl boyunca Güney Kıbrıs ile İran’ın birçok anlaşmaya imza attığına dikkat çeken Rahimpour, ilişkilerinin herhangi bir sınırının olmadığını ve ticaret, yatırım, kültür, bilim ve diğer alanlarda ilişkiler geliştirebileceklerine vurgu yaptı.

OMİRU İLE GÖRÜŞTÜ

Gazete Rahimpour’un dün Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’yla da görüştüğünü belirtti.

Habere göre, Omiru, bölgedeki istikrara katkıda buluna İran nükleer programıyla ilgili anlaşmanın olumlu bir adım olduğunu