ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşarı Viktoria Nuland’ın, Kıbrıs’taki temaslarına bu sabah başlayacağı bildirildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre Nuland, Güney Kıbrıs’taki temasları çerçevesinde sabah saatlerinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ardından Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ve Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ile görüşecek. Nuland, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla da bir araya gelecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamada, “Nuland’ın Lefkoşa’ya düzenleyeceği ziyarette, Kıbrıs’taki yetkililerle Kıbrıs-ABD ilişkilerinin daha ileri götürülmesini ve bölgesel konuları tartışmak amacıyla bir araya geleceği, ayrıca Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum liderle, ABD’nin, Kıbrıs sorununa, BM’nin İyi Niyet Misyonu himayesinde, adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasına verdiği desteği iletmek amacıyla görüşeceği” kaydedildi.

Haberde, Nuland’ın, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile de görüşeceği belirtildi.

MADELEINE ALBRIGHT DA ADADA

Gazete, bir diğer haberinde ise, ABD Dışişleri Eski Bakanı Madeleine Albright’ın da Güney Kıbrıs’ta temaslar yapmakta olduğunu bildirdi.

Albright’ın, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Rum Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Nikos Kuyalis ile görüşeceği belirtilirken, görüşmelerin içeriği ve tarihiyle ilgili detay verilmedi.