Rum Ombudsman Maria Stilianu Lottidi, “yapıldığını bilsek de insan ticareti ile ilgili dilekçe eksikliği var” dedi.

Haravgi “Var Olduğu Bilinse De Trafficking Konusunda Hiçbir Dilekçe Yok” başlıklı haberinde Ombudsman Lottidi’nin dün Rum meclisi İnsan Hakları Komitesi’nde biriminin icraatları hakkında bilgi verdiğini yazdı. 

Habere göre önünde 2015 ve 2016’dan  beri cevap bekleyen 3 bin şikayet dosyası bulunduğunu ve bunlara yılsonuna kadar cevap vermeyi hedeflediklerini anlatan Lottidi, personel eksiliğinden yakındı.

Lottidi birimini meşgul eden ana konulardan birinin sığınma konuları ve yasanın kapsamadığı ve insani prizma altında yaklaşılan durumlar olduğunu söyledi. Çoğu zaman bu kişilere “gerçekte kim oldukları bilinmeyen ‘temsilcilerin’” eşlik ettiğini anlatan Lottidi, günün sonunda, sığınma talep eden kişilerin istismara uğrayıp uğramadıklarının bilinmediğine dikkat çekti.

Önünde, insan ticareti ile ilgili hiçbir dilekçe bulunmadığını belirten Lottidi “Bu aydınlatmaya çalıştığımız bir meseledir. Paravan evlilikleri mercek altına aldık.  Bu dönemde, hakkında çok miktarda nikah kıyıldığına dair şikayet bulunan bir belediyeyi  araştırıyoruz. Yapıldığını bilsek de insan ticareti konusunda dilekçe eksikliği var”  ifadesini kullandı.