4. Uluslararası Parlamento Başkanları Konferansı için New York’ta bulunan Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun, konferans çerçevesinde Amerikan Yahudi Komitesi (American Jewish Committee-AJC) yetkilileri ile bir araya geldiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre görüşmede ACJ kanadından, AJC Bölgesel Müdürü Schott Richman ile Kıbrıs konusundan sorumlu AJC Yönetim Kurulu üyesi Mona Ambramson da yer aldı.

Omiru, görüşmede, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki ilişkilerin son yıllarda geliştiğini belirtirken, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasındaki anlaşmanın bu ilişkilerin gelişmesinin göstergesi olduğuna dikkati çekti. Üç ülkenin, güvenlik ve enerji alanındaki işbirliklerini ileriye götürdüğüne işaret eden Omiru, Kıbrıs sorununun çözümüne verdikleri destekten dolayı da Yahudi Komitesi’ne teşekkür etti.

Kıbrıs konusundan sorumlu AJC Yönetim Kurulu üyesi Mona Ambramson ise açıklamasında, Omiru ile gerçekleştirdikleri görüşmeden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, görüşmede Güney Kıbrıs-ABD ile Güney Kıbrıs-İsrail ilişkilerini ele aldıklarını ifade etti.