Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun, dün Brüksel’de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile bir araya geldiği belirtildi.

Politis gazetesine göre Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümü lehinde herhangi bir müdahale gerekmesi durumunda Avrupa Parlamentosu’nun bunu yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Gazete Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun, Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmesi ve Meclis’te konuşma yapması için Schulz’a davette bulunduğunu, bu davetin ise Schulz tarafından kabul edildiğini yazdı.

Habere göre Schulz, Omiru ile tek bir noktada bile ayrı görüşte olmadıklarını belirterek Kıbrıs sorunundaki müzakerelere ilişkin iyimserliğini dile getirdi ve bu iyimserliğin haklı olduğunu ifade etti.

Omiru ise açıklamasında Brüksel’in ek yardımının oldukça önemli olduğunu belirtti.

Omiru, Kıbrıs sorununun, uluslararası sorun olarak BM’nin himayesinde kalması gerekmesine karşın, buna eş zamanlı olarak Avrupa sorunu olduğunu da ifade etti.

Gazete Omiru’nun Brüksel temasları çerçevesinde AB komiseri Dimitris Avromopulos ve Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi grupların liderleri ile bir araya geldiğini de yazdı.

Haravgi gazetesine göre Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, yaptığı açıklamada Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin olumlu sonuçlanacağına dair iyimserliğini dile getirdi.

Schulz, içine girilen ve sorunlarla karşı karşıya kalınan bu dönemde Kıbrıs’ın yeniden birleşmesinin, AB için umut işareti olacağına inandığını ifade etti.

Schulz, Kıbrıs için iyi bir çözümün mümkün olduğunu da belirtti.