Fransa’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Jean-Luc Florent’in dün Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’yla bir araya geldiği haber verildi.

Politis gazetesinin haberine göre Fransız Büyükelçi görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, cesaret verici ilk adımlara ve üzerinde karara varılan Güven Yaratıcı Önlemlere (GYÖ) rağmen, Kıbrıs müzakere sürecinin zor olmasının beklendiğini, çünkü çözülmesi gerekecek olan karışık ve hassas konular bulunduğunu dile getirdi.

Gazete Fransız Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre Omiru’nun ise Fransız Büyükelçisini Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ve kısa zaman önce Berlin’de gerçekleştirdiği temaslar hakkında bilgilendirdiğini de belirtti.

Gazete, Fransız Büyükelçisi’nin ülkesinin müzakerelerin sürmesiyle ilgili desteğini ilettiğini, aynı zamanda müzakereler ve nihai çözümün Avrupa boyutunun önemini vurguladığını da ekledi.

İNGİLİZ YÜKSEK KOMİSERİ’NDEN RESEPSİYON

Öte yandan Kıbrıs’taki İngiliz Yüksek Komiseri Ric Todd’un, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in doğum günü vesilesiyle bir resepsiyon verdiği haber verildi.

Politis gazetesinde yer alan habere göre Todd, buradaki konuşmasında, olumlu atmosferin önemsenmesi gerektiğini ve bu yeni atmosferin umutların canlanmasını da beraberinde getirdiğini söyledi.

Todd, iki liderin sahip olduğu cesareti selamladı ve İngiltere’nin desteğine sahip olduklarını da sözlerine ekledi.