Merkez sağ siyasi partilerin, Kıbrıs sorunu müzakereleriyle ilgili “karartma yapıldığı” konusunda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e tepki gösterdikleri bildirildi.

Haravgi gazetesinin haberine göre, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Ulusal Konsey ve partilere dağıtılan belgeler aracılığıyla bilgilendirme yapıldığını ancak Anastasiadis’in söylediklerinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

DİKO Basın Sözcü Vekili Athos Andoniadis ise, Anastasiadis’in kendisine güvenilmesini istediğini ancak yalan söylemekten vazgeçmesi  ve verdiği sözleri tutması gerektiğini kaydetti.

DİKO, Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği ve Vatandaşlar İttifakı, Anastasiadis’in, 14 Eylül’de kamuoyuna açıklanacak belge konusunda yalan söylediğini iddia ediyor.

Anastasiadis’in, önce 14 Eylül’de ortak açıklama yapılacağından, daha sonra da basın bildirisinden söz etiğine işaret edildi.

OMİRU: “HALKA BÜTÜNLÜKLÜ BİR BİLGİLENDİRME YAPILMASININ ZAMANI GELDİ”

Simerini gazetesi de, Rum Meclisi Eski Başkanı Yannakis Omiru’nun konuyla açıklamasına yer verdi. Gazeteye göre, Omiru, Anastasiadis’in müzakerelerde şu ana kadar gelinen aşamayla ilgili, detaylı olmasa da, genel görüntüye dair bilgilendirme yapmasının zamanının geldiğini söyledi.

Omiru, müzakerelerde anlaşma ışığı olmadan uluslararası konferansa gidilmemesi gerektiğinin altını çizdi.