Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun, Güney Kıbrıs’a kısa süreli bir ziyaret gerçekleştirmekte olan İskenderiye ve Afrika Patriği Theodoros ile görüştüğü haber verildi.

Görüşmede Kıbrıs sorunu, Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır üçlü işbirliği ve Orta Doğu’daki krizin tırmanması konularının ele alındığını yazan Fileleftheros gazetesi, yapılan resmi açıklamaya dayanarak, Theodoros’un Omiru’ya, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi’nin içten selamlarını ilettiğini aktardı.

Gazeteye göre, Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi’nin, Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır arasındaki üçlü işbirliğinin sürmesi ve güçlenmesine büyük önem verdiğine atıfta bulunan Theodoros, bu işbirliğinin Patrikhane için de büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Patriğin, bölgedeki Ortodoks Hıristiyanların temsilcisi olarak yürüttüğü çalışmalardan övgüyle söz eden Omiru ise, Rum kesiminin, Kıbrıs sorununun çözümü için hiç durmadan çaba gösterdiğini de savundu.

Rum kesiminin, ekonomik krizden güçlü bir şekilde çıkması için de mücadele etmekte olduğunu dile getiren Omiru, Orta Doğu’daki artan gerilimle ilgili endişe duyduğunu da sözlerine ekledi.