Ürdün’ün Güney Kıbrıs’a atanan yeni büyükelçisi Fawwaz Al Etan, ülkesinin Kıbrıs sorununa en kısa sürede adil ve barışçıl çözüm bulunmasını dilediğini söyledi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Güney Kıbrıs’a Atina’dan akredite edilen yeni büyükelçi Al Etan, dün, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile görüştü.

Omiru ile Al Etan’ın, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ele aldığını kaydeden gazete, Omiru’nun Al Etan’a, her ne kadar müzakerelerin başlangıcıyla birlikte iyimser bir hava oluşmuş olsa da, “çözümün anahtarının Ankara’da olduğunu” söylediğini yazdı.

Habere göre Omiru, Al Etan’a, Ürdün’ün Kıbrıs sorunundaki ilkeli duruşundan ötürü teşekkürlerini de sundu.

Gazete, Al Etan’ın da, iki ülke arasındaki ilişkilerin ileri taşınmasındaki tüm yolların açık olduğunu söylediğini belirtti.

Habere göre Omiru ile Al Etan, Kıbrıs sorunu dışında iki ülkenin ortak ilgi alanına giren konuları ve Akdeniz’deki güvenlik konusunu da görüştü.

OMİRU ATİNA’YA GİDİYOR

Bu arada, Politis gazetesi de, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun gelecek hafta Atina’ya gideceğini bildirdi.

Habere göre Omiru, Atina’daki temasları çerçevesinde, Atina Eski Meclis binasında yapılacak törene katılacak ve burada, kendisine, EOKA Tedhiş Örgütü’nün faaliyette bulunduğu 1955-59 dönemine ait “nadir bulunan bir değerli eser” verilecek.

Fileleftheros gazetesi de, bahsi geçen “değerli eserin”, Başpiskopos Makarios ve Yorgos Grivas gibi önemli isimlerin, üzerine el basarak ant içtiği İncil olduğunu yazdı.