Politis gazetesi Kıbrıs sorunu ve ekonomiyle ilgili konuların ele alındığı görüşmede, Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik tezlerini ileri götürme amacıyla Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın Meclisleri düzeyinde işbirliklerini güçlendirmeleri yönünde anlaşmaya varıldığını aktardı.

Habere göre Omiru, Konstantopulu’dan,  Rum ve Yunan Meclis’lerinin Türkiye’ye baskı yapmak için seslerini uluslar arası toplum ve bilhassa Avrupa toplumuyla birleştirmelerini istedi.

Konstantopulu da Yunanistan’ın, Kıbrıs’taki sorun ve meselelerin, uluslar arası hukuk ihlallerinin ve meydan okumaların Avrupa konuları olarak ele alınması için çaba gösterecekleri yönündeki taahhüdünü teyit etti.

Haberde Omiru’nun Konstantopulu’yu Güney Kıbrıs’a davet ettiği ve ziyaretin Mart ayında gerçekleştirilmesinin planlandığı da kaydedildi.

OMİRU ATİNA’DAN PRAG’A GİDİYOR

Öte yandan Omiru’nun bugün Çek Cumhuriyeti Meclis Başkanı Jan Hamacek daveti üzerine Atina’nın ardından Prag’a gideceğini aktaran gazete, Omiru’nun buradaki temasları çerçevesinde Hamacek’in yanı sıra Senato Başkanı Milan Stech, Başbakan Yardımcısı Andrey Babiş ve Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek ile görüşeceğini aktardı.