Resmi ziyaret için Atina’da bulunan Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, temaslarına siyasi partilerle yaptığı görüşmelerle devam ediyor.

Alithia gazetesi, Omiru’nun dünkü temaslarında Nea Dimokratia, PASOK, Potami, ANEL ve Yunanistan İşçi Partisi yetkilileriyle bir araya geldiğini yazdı.

Görüşmelerde, Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’a verdiği desteğin bir kez daha teyit edildiğini kaydeden gazete, Omiru’nun, gerek Güney Kıbrıs’ta, gerekse Yunanistan’da zor günler yaşandığını, ancak güzel günlere ulaşmayı başaracaklarını söylediğini belirtti.

Gazete, Yunan siyasi partilerin Omiru’ya, Kıbrıs sorununa en kısa zamanda iki toplumlu ve iki kesimli federasyon çözümü bulunması gerektiğini ifade ettiklerini yazdı.

Politis gazetesi ise, Omiru’nun dün, Yunanistan Meclis Başkanı Zoi Konstandopulu ile “Kıbrıs Dosyası” arşivinin bulunduğu yeri ziyaret ettiğini ve siyasi partilerle, Kıbrıs sorunu dışında Rum ve Yunan ekonomisiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduğunu yazdı.

Fileleftheros gazetesi de, Omiru’nun dün, Yunanistan Meclisi eski binasında düzenlenen bir törenle, 1953 yılında Başpiskopos Makarios ve Yeorgios Grivas’ın ant içtikleri İncil’i teslim aldığını yazdı.

Haberde, İncil’in Güney Kıbrıs’taki EOKA müzesinde muhafaza edileceği kaydedildi.