Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun Mısır’daki temaslarının dün, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile görüşmesinin ardından tamamlandığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine Omiru, Kahire’den ayrılmadan önce basına yaptığı açıklamada, El Sisi’nin kendisine, Mısır’ın, hidrokarbon yataklarının değerlendirilmesiyle ilgili konularda Güney Kıbrıs’ı destekleyeceği taahhüdünü verdiğini söyledi.

Habere göre Omiru, Mısır temasları çerçevesinde Başbakan Şerif İsmail tarafından da kabul edildiğini ve gerek İsmail’le, gerekse El Sisi’yle yaptığı görüşmelerden, Mısır’ın, “işgalin sona ermesi ve halkın, yitirdiği özgürlükleriyle insan haklarının yeniden kazanılması” için verilen mücadelede kararlı şekilde Güney Kıbrıs’ın yanında durduğunu anladığını kaydetti.

Omiru, Mısır’ın yalnızca dost ülke olarak kalmadığını; iki ülke arasındaki ilişkilerin her iki halkın lehine olacak şekilde devamlı geliştiğini, Mısır’ın Arap dünyasının merkezi olduğunu ve Mısır’ın Güney Kıbrıs’a verdiği destek sayesinde, Güney Kıbrıs’ın esasında tüm Arap dünyasının desteğini aldığını ifade etti.