Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumların dün ara bölgede Çetinkaya sahasında düzenlediği barış etkinliği, Rum basınında da yankı buldu.

Alithia gazetesi “Binlerce Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk Talep Etti… Şimdi Barış İstiyoruz” başlıklarıyla ön sayfadan verdiği ve “Mont Pelerin’e Barış Mesajı” başlığıyla iç sayfadan ayrıntısıyla aktardığı haberinde, birçok fotoğraf kullanarak etkinliğe ve yapılan konuşmalara geniş yer verdi.

Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların yeniden birleşmiş ve özgür bir Kıbrıs için dün Çetinkaya sahasında 120 örgütün düzenlediği iki toplumlu etkinlikte bir araya geldiğini yazan gazete, etkinlikte Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununu çözme çabasını gösterdiği Mont Pelerin’e kadar mesaj yollandığını belirtti.

Haberde, etkinlik kapsamında gökyüzüne güvercin ve balonların bırakıldığı da belirtildi.

Diğer gazeteler etkinliği şu başlıklarla verdi:

Fileleftheros: “Kıbrıs’ta Barış ve Umut İçin Seslerini Yükselttiler… Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk 120 Örgüt Temsilcisi Lefkoşa’da Ortak Etkinlikte”

Politis: “Güvercinler Facebook’tan Çıktı… Binlerce Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk Çetinkaya Sahasında Barış ve Görüşmeler İçin Haykırdı”

Haravgi: “Kıbrıs’ın Kalbi Ara Bölgede Attı… İki Toplumlu Karşılaşmanın Mesajı Barış ve Yeniden Birleşme Engellenemez”

Simerini: “Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin Ortak Etkinliği”