Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Stanislav Osadchiy, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı mevkiinde Recep Tayyip Erdoğan varken Kıbrıs sorununun çözümünün işleyebilir ve sürdürülebilir olabileceğinden “şüphe duyduğunu” söyledi.

Alithia “Çözümle İlgili Rus Şüpheleri” başlıklı haberinde Larnaka ve Larnaka-Kition Rotary kulüplerinin düzenlediği “Kıbrıs-Rusya ilişkileri” konulu etkinlikte konuşan Osadchiy’nin, ülkesinin Kıbrıs sorunun çözüm inisiyatifini, Kıbrıs Türk ve Rum taraflarının önce kendi aralarında anlaşacağı için desteklediğini söyledi.

Osadchiy TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı müzakere prosedürüne müdahale etmekle de suçladı ve “Biz, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi çözüm prosedürüne müdahale edenleri eleştiriyor ve bölgede daha fazla istikrarsızlık istemediğimizden çok şey yapıyoruz” iddiasında bulundu.

Rum-Rus ikili ekonomik ilişkilerine de değinen Rus diplomat şu anda Güney Kıbrıs ile Rusya arasında büyük yatırım fırsatları bulunduğunu, Ada’ya gelen Rus turist sayısının bu yıl arttığını ve hükümetinin, Rus turistleri tatil için KKTC’deki otellere gelmeye cesaretlendirmediğini söyledi.