DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununu müzakere ediş biçimini eleştirerek, kendilerinin de diyalog istediğini, fakat bu diyalogda farklı bir taktik izlenmesi gerektiğini söyledi.

Filelefheros gazetesine söyleşi veren Papadopulos, Anastasiadis’in, DİKO’nun kırmızı çizgilerini aştığını belirtirken, diyalogda izlenecek taktiğin, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”ni koruması ve kuvvetlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Habere göre Papadopulos, Anastasiadis’in, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin varlığının kademeli olarak azaltılmasına müsamaha gösterdiğini, hatta kendi eylemleriyle bunu sağladığını belirterek, KKTC’yi ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı yükselttiğini iddia etti.

Söyleşisinde, Akıncı’ya da eleştirilerde bulunan Papadopulos, Akıncı’nın, daha önceki liderlerin geleneğini sürdürdüğünü ve Türkiye’nin temsilcisi gibi davrandığını öne sürdü.

Papadopulos, Akıncı’nın ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinde, terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonlarda Güney Kıbrıs’ın Rusya’ya sağladığı kolaylıklara tepki göstermesini de eleştirerek, Akıncı’nın neden bu tepkiyi gösterdiğini ve Kıbrıslı Türklerin IŞİD’in lehinde olup olmadığını sorguladı.