DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un dün ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty ile görüştüğü haber verildi.

Politis gazetesine göre DİKO ofisinde gerçekleştirilen görüşmede Papadopulos, görüşme süreci ve Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik gösterilen çabanın bir neticeye varması konusunda yoğun hayal kırıklığı olduğunu savundu. Papadopulos, içinde bulunulan bu durumun, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye’nin “sabit ve uzlaşmaz tezleriyle” aynı çizgide olmasından kaynaklandığını iddia etti.

Konuşmasında, bölgesel istikrar noktası olarak Güney Kıbrıs’ın jeo-stratejik rolüne de işaret eden Papadopulos, Güney Kıbrıs’ın rolünün öneminin, Yunanistan, İsrail ve Mısır ile gelişmekte olan işbirlikleri çerçevesinde teyit edildiğini belirtti.

Güney Kıbrıs ile ABD’nin enerji alanında işbirliklerinin yoğunlaşması gerektiğinden de söz eden Papadopulos, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki hidrokarbon yataklarından istifadeler ve sondajların, Kıbrıs sorununun çözüm sürecinden bağımsız olarak ilerlemesi ve desteklenmesi gerektiğini savundu.