DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos Kıbrıs sorunundaki icraatlarından dolayı Rum Yönetimi Başkanlığı’na eleştirilerde bulunurken, Ekologlar ve Vatandaşlar İttifakı Anastasiadis’in son açıklamasını kutladı.

Fileleftheros’un haberine göre, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Baf’ta düzenlenen bir etkinlikte konuşan Papadopulos, “Hükümettekilerin icraatları nedeniyle Kıbrıs Cumhuriyeti’nin geleceği tehlikede. Halkımızın ulusal ve fiziki var oluşu devletimizin varlığı ve geçerliliğine bağlıdır” dedi.

Papadopulos, “İktidardakiler işgalin oldu-bittileriyle uzlaşma aşamasındadırlar. Müzakereler sürdürülebilir ve işleyebilir bir çözüm bulmak için değil, Türk taleplerine uymak için yapılıyor” iddiasında bulundu.

11 Şubat 2014 Ortak Açıklama’sının hiçbir yerinde Kıbrıs Cumhuriyeti ibaresinin olmadığını ve  federasyon çözümü belirtilmediğini savunan Papadopulos, “Halkımız etnik ve ekonomik trajedi yaşıyor. Cumhuriyetimizin prestijli ve itibarlı göründüğü iddia edilebilir mi?” dedi.

“KASULİDİS’İN AYAKLARINI NE ZAMAN SUYA İNDİRECEK?”

Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Basın Sözcüsü Eleni Hrisostomu ise son açıklamalarıyla Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin “ayaklarını suya indirdiğini” belirtti.

Hrisostomu, Rum tarafında bir kesimin müzakerelerde ilerleme istemediğini söyleyen Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in ayaklarını ne zaman suya indireceği sorusunu sordu.

“SİYASİ SAFLIK NİTELEMEMİZDE HAKLI ÇIKTIK”

Vatandaşlar İttifakı ise diğer Rum siyasi partilerini “gerçekçi olmaya ve Türkiye’nin Kıbrıslı Türkleri kendi başlarına karar vermesine izin vereceği yanılgısına kapılmamaya” çağırdı.

Anastasiadis’in son açıklamasını “Başkan Anastasiadis’in gerçeğe inmesini kutluyor, geçici olmamasını diliyoruz” sözleriyle değerlendiren ittifak, “Akıncı’nın seçilmesi mutlu tesadüf diye Kıbrıs içinde ve dışında bayram yapılmasına yaptığımız siyasi saflık nitelemesinde de haklı çıktık” iddiasında bulundu.