DİKO’da, Kıbrıs sorunu, Yunanistan’daki ekonomik durum ve Güney Kıbrıs’ta yapılacak milletvekilliği seçimleri konusunu ele almak üzere toplanan Merkez Komitesi toplantısına, partinin eski başkanı Marios Karoyan ve bir grup komite üyesinin, tüm çağrılara rağmen katılmadığı bildirildi.

Simerini ve diğer gazeteler, DİKO Merkez Komitesi’nin dün Kıbrıs sorunu, Yunanistan’daki durum ve genel seçimleri ele aldığı toplantısını yazdı.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un toplantıda birçok unsurun yanı sıra Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorunuyla ilgili tutumuna ilişkin açıklamalarda bulunduğu kaydedildi.

Habere göre, Papadopulos, “gelişmelerden duyduğu endişeyi” dile getirdiği açıklamasında, “Türkler ne istiyorsa o görüşülüyor” iddiasında bulundu.

Papadopulos ayrıca, Anastasiadis’in kendilerini bilgilendirmediği eleştirisinde de bulunarak basın yayın organlarından bilgi edindiklerini belirtti.

Gazete ayrıca, DİKO eski başkanı Marios Karoyan’ın başını çektiği bir grubun Ekim ayı içerisinde DİKO’dan ayrılarak yeni bir hareket kuracakları yönündeki iddiaların güçlendiğini yazdı.

Gazete, Karoyan ve destekçisi olduğu iddia edilen iki milletvekilinin yanı sıra, bazı merkez komite üyelerinin dünkü toplantıya katılmadıklarını vurgulayarak, bu konudaki sorulara karşılık ise Papadopulos’un, soruların muhataplarına yöneltilmesi gerektiği ancak DİKO’yu bölmeye çalışanların karşılarında kararlı DİKO’luları bulacaklarını söylediğini aktardı.