Rum Savunma eski Bakanı Kostas Papakostas’ın dün Lefkoşa Rum kesiminde cenaze töreninin gerçekleştirildiği haber verildi.

Alithia gazetesi cenaze töreninin matem ve duygu yüklü ağır bir atmosferde gerçekleştiğini yazdı.

Habere göre, cenaze töreninde konuşan Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Papakostas’ın, haksız bir muamelenin haklı acısıyla aralarından ayrıldığını belirtti.

Halk mücadelesine yaptığı katkıları anlatmakta kelimelerin yetersiz kaldığını söyleyen Omiru, böyle bir şahsa veda etmenin kolay olmadığını ifade etti.

Omiru’nun ardından sözü Papakostas’ın kardeşi Yakovos Papakostas aldı. Papakostas, kardeşinin, Hristofyas hükümetinde Savunma Bakanlığı görevini yürüttüğü sırada “Mari” (Tatlısu) köyündeki Evangelos Florakis Deniz Üssü’nde meydana gelen ve 13 kişinin ölümüne neden olan patlamayla ilgili davada 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasını ve sağlık sorunları olmasına rağmen hakkında af çıkarılmamasını eleştirdi.

Patlama konusunda kardeşinin günah keçisi olduğunu söyleyen Papakostas, aile olarak, kardeşi hakkında af kararı çıkarılması, yurtdışında tedavi olması ve hayatının geri kalanını çocukları ve torunlarıyla geçirmesi için girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Papakostas, Rum Başsavcının hala bugüne kadar af çıkarılması konusunda kendilerine olumlu veya olumsuz bir yanıt vermediğini de belirtti.