Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’taki büyükelçisi Vasilis Papayoannu , Rum ve Yunan hükümetlerinin ortak meselelerde, özellikle de “milli dava” olarak adlandırdığı Kıbrıs sorununda ortak çizgide hareket ettiklerini, bu kararlılıklarının hiçbir gelişmeden etkilenmediğini söyledi.

Fileleftheros Papayoannu’nun bu sözleri, yeni yıl dolayısıyla büyükelçilik konutunda düzenlenen ve Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokiadis, Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis ve RMMO Komutanı Korgeneral Yeorgios Basiakulis’in de katıldığı etkinlikte söylediğini yazdı.

Habere göre Papayoannu Rum ve Yunan diplomatik organlarının soğukkanlılık ve kararlılık içerisinde, karşılaştıkları sorunlara takılmadan çalıştıklarını ve ortak meselelerde, özellikle de “milli davada”  Rum-Yunan ortak çizgisinde hareket ettiklerini anlattı.

Papayoannu “Herkes bilinmelidir ki dünyanın küçük veya büyük yerlerinde her gün Rum ve Yunan meslektaşlarım en düşük düzeyli personelinden en üst düzeyli siyasiye kadar her forumda savaş veriyor. Buralarda küçüklü büyüklü birçok da zafer kazanıyoruz ancak verilen bu savaşlar manşetlerde yer almıyor” dedi.