Rum siyasiler Kıbrıs müzakerelerinin Mülkiyet başlığında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e saldırmaya ve bilgilendirme istemeye devam ediyor.

Fileleftheros’un haberine göre EURO.KO’nun şimdiden “zorunlu takası” kabul etmeyeceğini vurgulayarak “yasal mal sahiplerinin işgal altındaki mallarını tam edinme hakkını etkisizleştiren zorunlu takası ve hakaret nitelikli tazminatı kabul etmeyeceğini” açıkladığını yazdı.

Habere göre EURO.KO tarafından yapılan yazılı açıklamada “Çözümün sürdürülebilirliği  göçmenlerin geri dönme ve işgal altındaki mallarını edinme haklarının tam olarak tesis edilmesine doğrudan bağlıdır. Türklerin, mirasçılarının işgal altındaki malların mülkiyetini edinme hakkını kaybetmesi talebini kabul etmiyoruz” görüşü kaydedildi.

Vatandaşlar İttifakı ise Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın müzakerelerde gelinen noktayla ilgili bilgilendirmeyi sürdürdüğüne dikkat çekerek, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in bilgilendirme yapmaktan kaçındığını kaydetti.

İttifak “Başkan Anastasiadis’in işgal bölgelerindeki malları satma müzakeresi yapmaya, kullanıcı ve yerleşiklerin haklarını tanıma hakkı da, yetkisi de yok” görüşüne vurgu yaptı.