Politis, Gökhan (Voni) köyünde kayıp kazı çalışmalarının salı günü başladığını; kazı kapsamına alınan Paşaköy’de ise kazılacak yerin 5 ay önce yayımladığı bir haberinde işaret ettiği nokta olduğunu bildirdi.

Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK) Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Plümer Küçük’ün Paşaköy’ün kazı kapsamına alındığı açıklamasında ifade ettiği “basın haberlerinin” Politis’in şubatta yayımladığı “onlarca Rum kaybın kalıntılarının gömüldüğü yer” haberi olduğunu yazan gazete, Küçük’ün yazılı açıklamasını kastederek “Sayın Küçük’ün teyitleri güvenilir addediliyor” ifadesine yer verdi. 

Paşaköy kökenli Rumların, Rum yönetiminin meseleyi oyalamasından şikayetçi olduklarına da işaret eden gazete “PanKıbrıs Kayıp Yakınları Örgütü ve Aşşa (Paşaköy) Kayıp Yakınları Komitesi” üyesi Hristoforos Skarparis’in Politis’e “hükümet Aşşa kayıpları konusunu, özlü güven yaratıcı önlem olarak ileri götürmekle ilgilenmiyor. Kıbrıs sorunu çözülürse, bunun da çözüleceğini düşünüyorlar” dediğini yazdı.

Aynı gazete Gökhan köyünde de 8 Rum kaybın kalıntılarının aranmasına salı günü başlandığını yazdı.

Haberde askeri bölge kapsamında olan ve bu yıl için kazı çalışmalarına izin verilen 10 nokta arasında bulunan Gökhan’da kazı çalışmalarının üç noktada başlatıldığı belirtildi.