Simerini gazetesi ve diğer gazetelere göre,“Aşşa(Paşaköy) Kayıp Yakınları Komitesi”, dün yapmış olduğu, açıklamada, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin,  “Ornithi” (Ekmekçiler) bölgesinde bulunan “Aşşa” kökenli kayıplar olayına yönelik yaklaşımları ve konuyu ele alma biçimlerinin, derin üzüntüye ve “Aşşa” kökenli kayıp yakınlarının öfkesine neden olduğunu belirtti.

“Aşşa Kayıp Yakınları Komitesi” açıklamasında, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, gerek “Aşşa” kökenli sivillerin öldürülmesi gerekse kemik kalıntılarının taşınmasına ilişkin çifte suça yaklaşımlarının “insani” olmadığını savundu.

“Aşşa Kayıp Yakınları Komitesi” ayrıca Kayıp Şahıslar Komitesi üyeleri, özellikle Kıbrıslı Türk üyesi  Gülden Plümer Küçük ve üçüncü üye Paul Henry Arni’ye yönelik “hassasiyet ve etik eksikliği, kibirli tavırdan” söz etti.

“Aşşa Kayıp Yakınları Komitesi”, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, kemik kalıntıları taşınması olaylarının kapanmayacağı ayrıca kayıplara ait kemik kalıntılarının taşındıkları alanın tespit edilmesi için çalışmaların yoğunlaştıracağına dair, kayıp yakınlarına yazılı teyitte bulunmasını da istedi.

Haravgi gazetesine açıklamada bulunan Kayıp Şahıslar Komitesi’ndeki Kıbrıslı Rum üye Nestoras Nestoros, “Aşşa” kökenli kayıp vakalarından hiçbirinin-diğerleri gibi- kapanmadığını, zira kimlik tespiti yapılamayan çok sayıda kemik kalıntısının bulunduğunu ifade etti.

Nestoros, bunun kayıp yakınlarında, kazıların başladığı andan itibaren bunun bilinmekte olduğunu, kayıp yakınlarının çok küçük ve kimlik tespiti yapılması mümkün olmayan bu kemik kalıntılarını teslim almadıklarını belirtirken bunların(vakaların) kapanmadığını söyledi.