Rum Sağlık Bakanı Filippos Patsalis’in istifa etmesinin Rum Başkanlığı’nda hoşnutsuzluk yarattığı belirtildi.

Politis gazetesi, Rum Başkanlığı’nın, Sağlık Bakanı Patsalis’in istifa etmek için seçtiği zaman ve yöntemden hoşnutsuz olduğunu yazdı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Yunanistan zirvesi nedeniyle adaya dün döndüğünü yazan gazete, Anastasiadis’in, gelir gelmez başkanlık binasına değil, dinlenmek için Limasol’daki evine gittiğini; konuyu ise bugünden itibaren ele alacağını belirtti.

Habere göre, hükümet kaynakları, Patsalis’in istifasının kendilerini “gafil avladığını” teyit ederken, böylesi bir gelişmeyi bu zamanda arzulamadıklarını dile getirdi.

Öte yandan Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Patsalis’in yerine yönelik atama  konuyu hafta sonuna kadar kapatmasının beklendiğini yazdı.

Anastasiadis’in, Patsalis’in yerine siyasetçi değil bir teknokrat atamayı düşündüğünü de yazan gazete Anastasiadis’in bu yöndeki isteğinin de kesin olmadığını belirtti.

Habere göre, Rum Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos yaptığı açıklamada, bu tür istifaların var olduğunu belirtti. Papadopulos, Patsalis’in yeteri kadar çalışma yaptığını ve kişisel nedenlerden dolayı istifa ettiğini ifade etti.