Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır üçlü zirvesi için Atina’da bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le özel bir görüşme yaptığı, Pavlopulos’un isteğiyle gerçekleşen görüşmenin basına kapalı gerçekleştiği haber verildi.

Alithia Rum Haber Ajansı’na (KİPE) dayanarak, “Yunanistan Cumhurbaşkanı’ndan Kıbrıs Sorununa Büyük İlgi… Pavlopulos-Anastaiadis Görüştü” başlığıyla yayımladığı haberinde, ikili arasında geçen kısa ve “özel” görüşmede Pavlopulos’un, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmelerin nasıl geliştiğini öğrenmek istediğini yazdı.

Gazete Pavlopulos’un Anastasiadis’le “özel görüşeceği” için basına haber verilmediğine ve görüşme sonrasında açıklama yapılmadığına dikkat çekti.

Habere göre Pavlopulos’a çok yakın ve Yunan Cumhurbaşkanı’nın özellikle merak ettiği yönleri çok iyi bilen bir yetkili, “AB’nin üye ülkeleri açısından bağlayıcı olan sözleşmeleri çerçevesinde görüşülmekte olan çözüm şeklinin konuşulduğunu” açıkladı.

“Güvenilir bir kaynak” ise,  “Pavlopulos ve Anastasiadis’in aralarında çok iyi bir iletişim olduğundan, Kıbrıs sorununun çözümünde mükemmel hukuki parametrelere sahip olduklarını” söyledi.