Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos Kıbrıslı Türkün “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin AB ve Euro Bölgesi dışında kalmasını istemeyeceği” görüşünü belirterek Kıbrıs’ın konfederal bir devlet olmasının bir manası olmayacağını savundu.

Aynı gazete Prokopis Pavlopulos’un Sofya’da görüştüğü Bulgaristan’ın Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’ten Kıbrıs’ın, Avrupa müktesebatına tamamen uyumlu temelde birleşmesine destek istediği belirtti.

Habere göre Pavlopulos “Sorunun çözümü Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Avrupa’nın kurumsal ve siyasi müktesebatına tam uyumlu temelde yeniden birleşmesine dayanmalıdır. Çünkü Kıbrıs’ın, örneğin konfederal bir devlet olmasının bir manası yoktur. Kıbrıs Türk tarafı da Türkiye de bunu anlamalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, yukarıda saydığı ilkelere dayanarak müzakere masasına oturmasını istediğini, bunu yapacaklarına inandığını söyleyen Pavlopulos “Çünkü Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’ı, yani Kıbrıs Cumhuriyeti’ni AB’nin ve Euro Bölgesi çekirdeğinin dışında görmek isteyeceğini hayal edemiyorum” ifadesini kullandı.