Alithia gazetesi “Prokopis Pavlopulos… Sadece İşgal Askerleri ve Yerleşiklerin Ayrılmasıyla Çözüm” başlığıyla verdiği haberinde, Pavlopulos’un, Atina’yı ziyaret eden Rum Yedek Komandolar Birliği Yönetim Kurulu yetkililerini kabul ettiğini yazdı.

Habere göre Pavlopulos konuşmasında, Atina’nın “Türk askerlerinin tümü ve yerleşiklerin ayrılmadığı, ayrıca AB normlarının sağlanmadığı Kıbrıs sorununun çözümünü uygun görmediğini” belirtti.

“Yunanistan ve kişisel olarak kendisi için, 1974’ten bu yana yedek komandoların ve vatandaşların yaşadığı Kıbrıs’taki durumun devamının kabul edilmez olduğunu” söyleyen Pavlopulos, “Kıbrıs sorunu her şeyden önce işgal askerlerinin tümü ve en son yerleşiğin adadan ayrılmasıyla çözülmezse rahata kavuşmalarının düşünülemeyeceğini” ifade etti.

“Yerleşiklerin de bir şekilde işgal askerleri” olduğunu da iddia eden Pavlopulos, “Kıbrıs sorununun çözümünün, Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi çerçevesinde Kıbrıs’ın rotasını teminat altına aldığı takdirde kabul edilir bir çözüm olacağı” yönündeki görüşünü dile getirdi.

Pavlopulpos bunların kendileri için gerçek kırmızı çizgiler olduğunu da vurguladı.