Alithia gazetesinin haberine göre, Atina temasları çerçevesinde dün, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Meclis Başkanı Zoi Konstandopulu ile görüşen Omiru, Kıbrıs sorunu ve ekonomiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Habere göre Pavlopulos, Omiru ile görüşmesinde, Yunanistan’ın her ne kadar zor zamanlardan geçse de her zaman Güney Kıbrıs’ın yanında olduğunu belirtti ve Kıbrıs sorununun çözümü için gösterilen çabaları desteklemek için yeterince güce sahip olduğunu ifade etti.

Pavlopulos ayrıca, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasının gerekliliğine vurgu yaparak, AB’nin de bu çerçevede sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydetti.

Omiru’ya, Rum ekonomisinin gidişatından duyduğu memnuniyeti de belirten Pavlopulos, Güney Kıbrıs’ın memorandum sürecinin sonuca doğru gittiğini söyledi.

Omiru da, Yunanistan’a, 41 yıldır Kıbrıs sorunuyla ilgili mücadeleye verdiği destekten ötürü Rum halkı adına teşekkürlerini sundu.

Gazete, Konstandopulu’nun Omiru ile görüşmesinde ise, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine atıfta bulunulduğunu ve Konstandopulu’nun, Yunanistan Meclisi’nin Kıbrıs sorununun çözümü çabalarına daima destek vereceğini teyit ettiğini yazdı.

Habere göre Konstandopulu, son dönemde meydana gelen gelişmelerin, Kıbrıs sorununun çözümüne ulaşılacağına dair iyimser olma imkanı sunduğuna da dikkat çekti.