Haravgi gazetesi, PEO ile DEV-İŞ’in yaptığı görüşmede, Kıbrıs sorunu müzakerelerinin kesintiye uğramasından duydukları üzüntüyü dile getirerek, Kıbrıs sorunundaki durağanlığın tehlikeli olduğuna vurgu yaptıklarını yazdı.

Gazete, görüşmeden sonra yapılan ortak açıklamada, iki lidere müzakerelerin yeniden başlaması için gereken neyse yapmalarının ve bugüne kadar sağlanan görüş birlikleri korunarak, yaratıcı bir yaklaşımla müzakere sürecinde birlikte ilerlemelerinin talep edildiğini kaydetti.

Habere göre iki sendika, Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek, askersizleştirecek, özgür, bağımsız ve bütün Kıbrıslılar için ortak vatan haline getirecek bir çözüm için tek yolun, iki toplum arasında yapılacak müzakereler olduğuna işaret etti.

İki sendika, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki enerji kaynaklarının, Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek ve egemenliğiyle bağımsızlığını güçlendirecek bir çözüme ulaşmada katalizör olarak değerlendirilmesi ve bu zenginliğin, iki halka adil ve eşit biçimde paylaştırılması gerektiğini vurguladı.

Habere göre iki sendika, Derinya ve Aplıç kapılarının mümkün olan en kısa sürede açılmasını da talep etti.

Kıbrıslı Türk ve Rum işçilerin, neoliberal politikaların etkilerine maruz kaldıklarını savunan iki sendika, işçilerin bu bağlamda birlik ve dayanışma içerisinde mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Haberde, iki sendikanın 2018 yılı için düzenleyecekleri ortak etkinliklerin de açıklandığı belirtildi.