Politis gazetesinde yer alan habere göre Christopfer, “Huffington Post” isimli internet sitesinde yer alan makalesinde, ABD Dışişleri Bakanlığı ile BM yetkililerini, “Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’sinin bölgede oynamakta olduğu rol konusunda uyanmaya ve bunun farkına varmaya” çağırdı.

Habere göre, “BM ve ABD Yetkililerinin Kıbrıs Sorununda Uyanma Zamanı” başlıklı makalesinde Christopfer, BM ve ABD yetkililerinin “Türkiye’nin (Rum) doğal gazını çalması çabasını kabul etmesi için Güney Kıbrıs’a baskı yapıp yapmadıkları sorusunu ortaya koydu ve bunun Kıbrıslı Türklerin yararına olmayan bir şey olduğunu” belirtti.

Gazeteye göre Christopfer kısaca şunları söyledi;

“Muhtemelen bu yetkililer Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa zaman önce ‘ABD bizi ölü istiyor, çocuklarımızın ölmesini görmek hoşlarına gidiyor dediğini’ duymadı? Muhtemel IŞİD liderlerinin kısa zaman önce ‘Türkiye olmadan İslam Devleti bugünkü konumunda olmayacaktı’ dediğini de duymadı.”

PSEKA Başkanı Christopfer, Güney Kıbrıs ile İsrail’in “tehlikeli bir anti-Amerikancılık bölgesinde, ABD’nin tek gerçek müttefikleri olduğunu ve İslamcıların terör saldırılarının Türkiye tarafından emredildiğini ve finanse edildiğini” de ileri sürdü.

Doğal gaz boru hattına ilişkin “de facto Rus-Türk ittifakının” bölgesel güçler dengesini Moskova yararına olacak şekilde yerinden oynatabileceğini de savunan Christopfer, Türkiye’nin tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB’inde gerçekleştirdiği ileri sürülen ihlaller konusunda ise, BM ve ABD yetkililerinin Erdoğan’ın iddialarına inanmalarının mümkün olmadığını iddialarına ekledi.