Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün akşam, Kültür Teknik Komitesi’nin organizasyonuyla Gazimağusa’daki Othello Kalesi’nde düzenlenen etkinliğe katılmalarıyla ilgili haberler, Rum basınında da yer aldı.

Politis gazetesi “Othello’da Dillirga Yankılandı… Liderler Mağusa’da Geleneksel Müzikleri Dinledi” başlığıyla aktardığı haberinde, 700 kişilik kapasitesi bulunan Othello Kalesi’nin tamamen dolduğunu ve kalede bulunan katılımcı sayısının bin kişiye yaklaştığını kaydetti.

Habere göre, etkinlikteki açılış konuşmalarını yapan Kültür Teknik Komitesi Eşbaşkanları Andrulla Vasiliu ile Zehra Şonya, kültürün barış ortamı yaratılmasına yapacağı katkıdan bahsederek, “Kiprogeneia” korosunun kurucuları olan Larkos Larku ile Hatice Ardost’un (Atis) müzik aracılığıyla tanışarak yaptıkları evliliği örnek gösterdi.

Gazete, etkinliğe katılanlar arasında BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerin temsilcileri, bazı diplomatlar ve dini yetkililerin bulunduğunu kaydetti.

Fileleftheros gazetesi ise “Geçmişi Geride Bırakalım – Anastasiadis ile Akıncı Dün Akşam İşgal Bölgelerinde Yeniden Buluştu” başlıklı haberinde, Akıncı’nın etkinliğe Anastasiadis’ten önce geldiğini ve saat 21.00’den biraz önce kaleye gelen Anastasiadis ile eşini kapıda karşıladığını yazdı.
Haber, diğer gazetelerde ise şu başlıklarla aktarıldı:

Simerini gazetesi: “(Yarım) Ay Işığı Altında… Anastasiadis-Akıncı İşgal Altındaki Mağusa’da Ortak Kültürel Etkinliğe Katıldı”

Haravgi gazetesi: “Kıbrıslı Rumlar ile Kıbrıslı Türklerin Geçmişi Acı, Geleceği Ortak”

Alithia gazetesi: “Kıbrıs Müziklerinden Keyif Aldılar”