Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’ın ilk yurtdışı ziyareti kapsamında dün geldiği KKTC’deki temasları ve özellikle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla düzenlediği ortak basın toplantısında söylenenler Rum gazetelerinde geniş yer buldu.

Fileleftheros haberi “Yan Yana ve Sevgiyle!...  Türk Başbakan Gelecek İçin Geçmişten Mesajlar Getirdi… Çapraz Temaslar Hatırlandı Ama Çipras ve Erdoğan’la… ‘KKTC’deki Kardeşlerimize Yapılacak Yanlış Türkiye’ye Yapılmış Sayılacak’” ve “Akıncı: Şart Kabul Etmiyor… Çağrıldığı Her Yere Gidecek” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Simerini “Siyasi Eşitliğin ‘Garantörü’… Yeni Türkiye Başbakanı’nın İşgal Bölgelerine İlk Yasadışı Ziyareti… Mustafa Akıncı Pişmanlık Duymuyor, Davet Edilmesi Halinde Belçika, Londra ve Davos’ta Yeni Görüşmeler Yapmaya Kararlı Olduğunu Söylüyor” başlığını attı.

Haravgi “Akıncı Yıldırım’la Görüşmesinde Türkiye’nin Çözüm Konusunda Kararlılığını Saptadı… ‘Hedef Kısa Zamanda Çözüme Ulaşmak’… Akıncı Türkiye’nin Kıbrıslı Türklerin Yanında Olmasının Önemli Olduğunu Söylüyor” ifadeleriyle haberine dikkat çekti.

Politis “Yıldırım: 2016 İçinde Çözüm… Yeni Başbakan İşgal Bölgelerini Ziyaretinde Dün Türkiye’nin ‘KKTC’ye Desteğini Yineledi-Akıncı Müzakerelerin Devamını Umuyor”; Alithia “Akıncı-Yıldırım: Müzakerelerde Kritik 7 Ay” başlıklarını kullandı.