DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu, Rum basınında bugün yer alan demecinde, “Kıbrıs sorununun Türkiye’nin Kıbrıs’ın vasisi olmayacağı, doğru çözümünden” söz etti.

Mahi gazetesinde yer alan demecinde Prodromu, Kıbrıs sorununda “özellikle de Türkiye’de hüküm sürmekte olan duruma karşı temkinli olmaları gereken bugün, doğru bir çözüme ihtiyaç olduğunu” söyledi.

Kıbrıs sorununda bir anlaşma görmeleri ne kadar olası ise, çabanın başarısız olduğunu görmelerinin de o derece olası olduğuna dikkati çeken Prodromu, bundan ötürü hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade etti.

Demecinde, Kıbrıs Türk tarafına mesaj da gönderen ve “Kıbrıslı Türklerin güvenliğinin, Kıbrıslı Rum tarafının güvensizliğinin reçetesi olmayacağını” savunan Prodromu, “garantilerin istila, savaş ve işgalin eşanlamlıları olmayı sürdürdüğünü” iddia etti.

Prodromu, “çözüm olabileceğini ve Türkiye’nin bugüne kadarki tutumunu ve Kıbrıs’ın sürekli vasisi olmasını sürdürmesinin ise düşünülemeyeceğini” ifade etti.

Prodromu, “Kıbrıs sorununun bilindik anahtar konularından olan garantilerin ve toprak-mülkiyet konularının haricinde, tek bir ekonominin sürdürülebilirliğinin de büyük öneme sahip olduğunu” sözlerine ekledi.