Yunanlı öğretim görevlisi ve danışman Yorgos Prokopakis, mülkiyetle ilgili tazminat miktarının abartıldığını ve insanların, çözümün maliyetini tartışmasının anlamsız olduğunu kaydederek, Kıbrıs sorununun çözümünden doğacak ekonomik kazançların çok büyük olduğunu söyledi.

DİSİ’nin düzenlediği Kıbrıs sorunu konulu etkinlik için adaya gelen ve bu çerçevede Alithia ve Politis gazetelerine röportaj veren Prokopakis, Kıbrıs sorununda çözüme doğru ilerlemeye mahkum olunduğunu ve iki toplumun liderlerinin şu anda, yapıcı bir diyalog içerisinde bulunmalarının başarı olduğunu kaydetti.

Prokopakis, çözüm olması halinde, elde olan imkanlar doğrultusunda tazminat verileceğinden bahsederken, tazminatlar konusuna verilen önemin, yeniden birleşmeden doğacak gerçek perspektiflerin önünü tıkadığını söyledi.

Habere göre, Prokopakis, Rum ekonomisinin yeniden kendi ayakları üzerinde durmaya başladığını, ancak perde gerisinde tahriklerin hala var olduğunu belirtirken, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki hidrokarbon yataklarının, gerek yeni yatırım fırsatları, gerekse Kıbrıs sorununun çözümü için “altın fırsat” olduğundan bahsetti.