Öğrencilerle Sendikal Platform’un, salı sabahı meydana gelen, 3 kişinin öldüğü ve 7 kişinin yaralandığı trafik kazasını protesto etmek amacıyla Başbakanlık önünde dün yaptığı protesto eylemi, bugünkü Rum gazetelerine de yansıdı.

Gazeteler, yüzlerce öğrencinin yağmura rağmen protesto eylemine katıldığını ve KTÖS’ün, saatler geri alınana kadar her gün 1 saatlik eylem yapma kararı aldığını yazdılar.

Politis gazetesi “Saatin Getirdikleri… Sendikalar Genel Grevle Kıbrıslı Türk Öğrencilerin Tarafında” başlıklarıyla aktardığı haberinde, “Tüm Kıbrıs Öğrenci Koordinasyon Komitesi”nin (PSEM), yazılı açıklama yaparak, Kıbrıslı Türk öğrencilere destek belirttiğini yazdı.

Habere göre açıklamada, Kıbrıslı Türk öğrencilerin, hayat kalitesinin artırılması için gösterdikleri çabaya destek belirtilirken, Kıbrıs gibi küçük bir ülkede, Türkiye’nin kış saatine geçmemesi nedeniyle iki farklı saat dilimi kullanılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

PSEM ayrıca, kazada hayatını kaybeden iki öğrenci ile otobüs şoförünün ailelerine taziyelerini sunarken, Kıbrıs sorununun çözümünün kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Haber, diğer gazetelerde şu başlıklarla yansıtıldı:

Haravgi gazetesi: “PSEM Kıbrıslı Türk Öğrencilerin Yanında”

Simerini gazetesi: “İşgal Bölgelerindeki Eyleme Karşı Çevik Kuvvet”

Alithia gazetesi: “Saatler Değişene Kadar Her gün Grev”.