Güney Kıbrıs’ta ikamet eden, psikolojik sorunları olan 39 yaşındaki Ürdünlü bir kişinin, 70 yaşındaki babasını vurarak öldürdüğü belirtildi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler Güney Kıbrıs’ta dün yaşanan cinayet haberine geniş şekilde yer verdiler.

Gazete oğlu tarafından öldürülen 70 yaşındaki Ürdünlünün, 1975 yılından beridir Güney Kıbrıs’ta yaşadığını ayrıca 2008 yılına kadar da Güney Kıbrıs’taki Filistin maslahatgüzarlığını yaptığını da yazdı.

Uzun yıllardan beridir psikolojik sorunları bulunan 39 yaşındaki oğulun, tabancayı alarak babasına tek el ateş ettiğini ve ateş sonucu başından vurularak öldüğünü yazan gazete olayın hemen ardından 39 yaşındaki oğlun, polisi aradığını belirtti.

Politis gazetesi, 39 yaşındaki oğlun, evde yıllarca kapalı kaldığını, arkadaşları ve yakınlarının Ürdün’den gönderdiği ilaçlarla tedavi olmaya çalıştığını yazdı.

Oğlu tarafından vurulan 70 yaşındaki Ürdünlünün ismini Rami Abdo olarak verirken, Abdo’nun, beyin ameliyatı geçirdiğini bu yüzden hareketleriyle ilgili sıkıntılarının bulunduğunu yazan gazete Abdo’nun, silah ruhsatının bulunduğunu ve 2008 yılında, silahının kaybolduğuna dair ihbarda bulunduğunu da anımsattı.