“2015 Yılıyla İlgili Durgunluk Çanları Şimdiden Çaldı” başlıklı haberinde, Rum İstatistik Birimi ile Eurostat’ın dün yayımladığı verilere yer veren Fileleftheros gazetesi, ekonominin 2014 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 oranında resesyona uğradığını, bu oranın 2014 yılının üçüncü çeyreğinde ise yüzde 1,8 olduğunu haber verdi.

İstatistik Biriminin verilerine dayanarak, Rum ekonomisinin 2014 yılının son çeyreğinde daha büyük bir tempoyla resesyona uğradığını kaydeden gazete, Gayri Safi Yurt İçi Hasılanın (GSYİH) da, 2014 yılının üçüncü çeyreğine göre, yüzde 0,7 oranında bir azalma gösterdiğini belirtti.

Ekonomideki resesyon temposunun 15 ayın ardından ilk kez hızlandığına vurgu yapan gazete, ekonominin uzun zamandır büyüyemediğini ifade etti.

BONO SAHİPLERİ ÖFKELİ

Öte yandan Simerini gazetesinde yer alan bir haberde ise, ekonomik kriz mağduru olan bono sahibi Rumların, kendileriyle alay edildiği ve kandırıldıkları gerekçesiyle, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, bakanları, Rum Merkez Bankası ve Kıbrıs Bankası’na öfkeli oldukları haber verildi.

Rum Bono Sahipleri Birliği Başkanı Fivos Mavrovuniotis’in, mevduatların tıraşlanması konusunda Meclis’te takındığı tavır yüzünden DİSİ partisine akeyhinde eleştiride bulunduğunu yazan gazete, bono sahiplerinin protesto gösterilerine hazırlandıkları konusunda uyarıda bulunduklarını ekledi.