Fileleftheros “RİK Kriz Yönetim Planı Edindi… Türkiye’deki Darbedeki Gibi Büyük-Olağanüstü Olayları Aktarmak İçin” başlıklı haberinde Türkiye’de 15 Temmuz gecesi cereyan eden darbe girişimi ve Trodos’larda çıkan ve 5 gün süren yangın gibi büyük-olağanüstü olaylarla ilgili yayınların bugüne kadar plansız,  olayın olduğu anda haber merkezi sorumlusu kimse onun yönergelerine göre yapıldığını yazdı.

Habere göre, bu açığı kapatmak üzere yapılan “kriz yönetim planı” RİK Başkanı Thanasis Çokos ve Haber Müdürü Panikos Hacipanayi tarafından onaylandı. Kurumun, planı uygulamaya hazır olduğu da eklendi.

Aynı gazete “Dijital Radyo İçin İlk Adım” başlıklı haberinde ise Rum Ulaştırma Bakanlığı’nın, Güney Kıbrıs’ın dijital radyo yayınına, gerek teknolojik gelişmelere göre tek başına gerek 50 yıldır devam eden analog FM radyolarıyla birlikte geçip geçemeyeceğine dair araştırma başlattığını haber verdi.

Gazeteye göre bakanlık dijital radyo yayınına geçilmesiyle ilgili bir plan hazırladı ve ilk adım olarak, konuyla ilgili görüşlerini almak üzere gelecek hafta radyo sahipleri ile bir araya gelecek.