Rum Savunma Bakanlığı, muvazzaf astsubay ve sözleşmeli astsubaylık kurumlarının tabi olduğu yasanın modernizasyonu için değişiklik yasa tasarısı sundu. 

Alithia’nın haberine göre yasa tasarısı özellikle RMMO’ya; belirlenecek tüzüklerle aynı yasal statüye tabi olacak, birleşik kategori sözleşmeli astsubay alınması şartlarını yaratmayı hedefliyor.  

Bu yasa tasarısıyla, Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) bugüne kadar “gönüllü” veya “gönüllü beş yıllık sözleşmeli (EPY)” statüde astsubay alımına imkan tanıyan yasa da kaldırılmış oluyor. 

Bu sayede, bir üst rütbede boş subay veya astsubay kadrosu bulunması şartıyla, -her yıl bütün mezunların atanabilmesi için- asteğmen ve çavuş kadrolarına fazladan subay veya astsubay atama olanağı doğuyor. 

Yine bugüne kadar terfileri, aynı sınıf ve bölüm içerisinde sınırlayan madde de kaldırılıyor. Böylece, sözleşmeli astsubaylar ve muvazzaf astsubaylar mensubu oldukları sınıf ve bölümler dışında herhangi bir sınıf ve bölüme atanabilecek.  

Haravgi, haberi “Birleşik Kategori Sözleşmeli Astsubay İleri Götürülüyor” başlığıyla aktardı ve EPY (beş yıllık sözleşmeli gönüllü) alımının kaldırılıp, subay ve astsubay atamalarına olanak tanınmakta olduğunu belirtti.