Haravgi gazetesi: “RMMO’ya Alımlarda Şüpheli Hareketler” başlığı atlında verdiği haberinde, Rum Savunma Bakanlığı’nın RMMO’ya insansız hava taşıtları alınmasını onayladığını, bu alım için milyon Euro’luk ödenekler ayrıldığını iddia etti.

Gazete, konunun dün Rum Meclisi Teftiş Komitesi’nde gündeme geldiğini, AKEL Milletvekili Hristos Mesis’in, Rum Savunma Bakanlığı’nın söz konusu insansız hava araçları konusunda doğrudan satıcı şirketlerle temasa geçmek yerine aracılarla görüşerek ilgili yasayı çiğnediğini söylediğini aktardı.

Habere göre Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis bu konuşma üzerine konuyu araştıracağını vurguladı.

Fokaidis komite toplantısında savunma bakanlığı ve RMMO’ya ilişkin diğer bazı bilgilere de değindi.

Bakanlığın şu anda altı farklı binada konuşlandırıldığını ve hizmetlerin tek bir binada verilebilmesi için bina kiralanması prosedürünün sürdüğünü belirten Fokaidis, bakanlıkta görev alan personel sayısında ise yüzde 25.6 oranında azalma olduğunu ifade etti.

Fokaidis, RMMO’da askerlik süresinin kısalmasına ilişkin yeni bir gelişme olmadığını da vurguladı.

RMMO’nun cephaneliklerinin güvenliği ve uygunluğunun sağlanması amacıyla uyarı sistemi yerleştirilmesine devam edildiğini, ilk aşamada 150 sistemin yerleştirilmesinin yapıldığını ifade eden Fokaidis, yaklaşık 395 sistemin yerleştirilmesinin planlandığını belirtti.

Fokaidis, eski cephaneliklerin imhasının devam ettiğini ve RMMO’nun kimya laboratuarının çok yakında devreye gireceğini ifade etti.